De eerste Maria Magdalenadag van Maasland

PERSBERICHT

Maria Magdalena

De heilige  Maria Magdalena is sinds eeuwen aan de kerken van Maasland verbonden.  Na leeravonden              over deze patroonheilige koos de Rooms Katholieke Sion-gemeenschap van  Maasland er voor haar
jaarlijks te eren met een Patronaatsdag, niet op haar jaardag in juli, maar op de laatste zondag van
september als iedereen weer terug van vakantie is.

Op zondag 30 september jl. was de eerste Maria Magdalenadag, met in de ochtend een bijzondere viering waarin pastor Jan Lamberts en zuster Delia Brugts voor gingen. De dienst werd prachtig muzikaal ondersteund door het koor Let’s Sing Together. Vele parochianen en gasten waren aanwezig in de mooi versierde kerk. Het werd ook een bijzondere viering waarin zuster Delia in haar overweging de rol van Maria Magdalena belichtte als apostel onder de apostelen. “Vooral haar trouw zijn aan Jezus van Nazareth geeft inspiratie voor ons mensen, ” aldus zuster Delia. Tijdens de feestelijke koffie met een speciaal Maria Magdalenakoekje werd er door velen nagepraat  over haar preek.

Een ander hoogtepunt was de officiële oplevering van de vernieuwde Parochiezaal en serre en de onthulling van de muurschildering die kunstenares Anja Eijgenraam in  opdracht van de Pastoraatsgroep Maria Magdalena maakte. Het is echt een Maaslandse Maria Magdalena geworden, met de kastanjeboom uit de parochietuin herkenbaar in beeld, evenals de bloemen en de vogels van hier.

 

 

zegenen-Maria Magdalena zaal

In aanwezigheid van alle vrijwilligers zegende pastoor Verbakel de Parochiezaal en de muurschildering. De zaal gaat nu verder als Maria Magdalenazaal. Daarna was er voor alle aanwezige vrijwilligers een heerlijke lunch, verzorgd door het team van Puur en (H)Eerlijk.

 

Geïnteresseerde Midden-Delflanders kunnen uiteraard de vernieuwde ruimten en de muurschildering bekijken. Dit kan na afloop van de zondagse vieringen, tussen half elf en elf uur. Adres: Meester Postlaan 6, Maasland. Op zondag 14 oktober is de kerk gesloten vanwege een gezamenlijke viering in de RK Jacobuskerk van Schipluiden.

zr. Delia en pastor Jan Lambregts