En jij?

Vraag jij je wel eens af wat de zin is van jouw leven?

geef-het-door_omslag

Klik op de afbeelding om het digitale boekje ‘Geef het door’ te lezen, met acht portretten van dominicaans geïnspireerde mensen in Nederland, onder wie zr. Delia van Bethanië.

Wij zijn vrouwen die ons leven als Dominicanessen van Bethanië met jou willen delen. Wij ondersteunen elkaar in onze levenslange zoektocht naar God. We helpen elkaar om valkuilen te vermijden en dwaalwegen te herkennen. Samen en elk apart willen we een lichtje zijn voor mensen die in het donker lopen. Zo vieren wij het avontuur van het leven dat we krijgen, telkens opnieuw.

Wat heb je nodig?
De uitdrukkelijke wens om God te zoeken. Daar begint het mee. Vervolgens moet je de overtuiging hebben dat je het niet alleen kunt, maar dat je medezoekers nodig hebt, én dat je anderen moet helpen zoeken. En ook moet je inzien dat zoeken gepaard gaat met vallen en opstaan, met schrammen en blauwe plekken erbij. Want het religieuze leven is een avontuurlijk bestaan, je hebt er moed voor nodig en vertrouwen.
Tenslotte heb je de bereidheid nodig om zorg te dragen voor de gemeenschap die wij samen vormen.

Wat bieden wij?
Een plaats (een kloostergemeenschap) die uitnodigend is voor ieder die God zoekt. We bieden je ruimte om jouw eigen talenten te ontwikkelen en in te zetten. Want als jij tot bloei komt is dat niet alleen voor jou goed, maar voor de hele gemeenschap en de mensen met en voor wie we werken.

Wat levert het op?
Geen eer, macht, status of geld. En ook geen plaats om te vluchten voor problemen. Wel een plaats om te leven, te bidden, te werken en om vrij te zijn, ook voor wie ons nodig hebben.

Neem contact op met zr. Delia OP, adres zie onder.

zr. Delia Brugts OP

Dominicanes zijn
Je wordt lid van een grote, wereldwijde familie, die heel divers is. Dominicanes zijn is geen beroep van 36 uur per week, maar een roeping: 24 uur per dag, zeven dagen per week. Je hebt er nooit vakantie van en je wordt nooit gepensioneerd. Het is een roeping die heel je leven omvat en verdiept: zowel je werken als je bidden, je contacten met anderen als je vrije tijd: alles is verbonden met ons zoeken naar God en het beleven van en uitdragen van Gods liefde.

Heb jij zin in dit avontuur? Dan ben je bij ons van harte welkom.

Neem contact op met
zr. Delia Brugts OP
Nassaulaan 2, 2628 GH Delft.
Tel 015 – 257 3041 of per e-mail

Of met zr. Sara Böhmer OP, Algemeen Overste.
Per e-mail