Kinderen van Bethanië

KathinkaKathinka Kolbert begint haar carrière als Bethaniëkind in Baexem/Exaten als peutertje van1,5 jaar. Van daaruit komt ze in een pleeggezin, waar ze schandelijk wordt behandeld en daarom is ze erg opgelucht, als ze, als 12-jarige in De Beuken in Nijmegen wordt geplaatst. Nadat ze op de fiets op zoek gaat in een mislukte poging om haar biologische moeder te leren kennen, belandt ze via Mook in het kinderdorp in Horn. Daar vindt ze haar thuis.

Jarenlang heeft ze dagboek gevoerd en dit talent voor schrijven (en dichten) heeft ze – niet op de laatste plaats als therapie om haar verleden een plaats te geven – uiting gegeven in 6 boeken, over haar leven in en buiten Bethanië.

Vorige week werd ze 70 jaar, maar ze voelt zich nog steeds “Bethaniëkind”. Dat heeft haar ertoe gebracht om haar laatste boek uit te brengen: “Kinderen van Bethanië, hun verhaal”: een verzameling van herinneringen van een groot aantal voormalige bewoners van Bethanië in Nederland.
Kathinka vroeg enkele jaren geleden inlichtingen via onze website, waarop zr. Marjolein reageerde. Daaruit resulteerde een mooi contact met de zusters van Thorn. Het was daarom een heel gezellig uurtje, toen ze enkele exemplaren van haar nieuwste boek kwam overhandigen. Het is een weldaad, na de confrontatie met pijnlijke episodes uit de geschiedenis van ons kinderwerk, zo veel waardering en dankbaarheid te mogen ervaren.